Work of Art

With a pragmatic shuffle of an originally awkward design, 4M managed to breathe new life into this once derelict and deteriorating property.


Working closely with the client, 4M’s Architects and Constructionists refurbished this 2,150 sq.ft. ground and lower floor apartment, to emanate the resolve of a polished gallery aesthetic – while still allowing the warmth and secure comfort of a growing family home.


It was a dramatic makeover, and included an extension to incorporate three additional bedrooms.


The staircase, which originally cut the living space in two, was repositioned to the party wall, leaving an unobstructed open plan ground floor kitchen, dining, and living space - which amplified the luminosity throughout the floor.


The colour palette for this area - including the porcelain tiled flooring underfoot - gleaned of clinical white, the perfect blank canvas for which to be punctured by shocks of contrast and colour.


4M’s bespoke service enabled the clients to customise this styled design style to accommodate cherished pieces of artwork and sculptures - details for which were so finely tuned, that they even included specific lighting requirements and positioning for maximum visual impact.


Wooden clad storage spaces were incorporated into the newly created bedrooms, to match the ashen earth green colour scheme of their feature walls – partitioned selectively to provide 3D styled viewing of  artistic appreciation.


In its completion this reinvented home was the perfect accompaniment to showcase the owners love for art – as well as being the comforting den for family. 

4M GroupCategory
4M ArchitectureDesign & Build
2,150 sq.ft.Size
Copyright © 2013. 4M GROUP
4M GROUP is trading name of 4MA LIMITED registered in England and Wales No. 6549590 VAT No. 988268253.
All content on this site is owned by 4M Group or licensed to us by our registered users and other licensees. You may not copy or use any part of this site without prior written permission.